joi, mai 13

Top 10 inventii ciudate


Studentie.ro a ales pentru tine cele mai interesante inventii din 2010.
1. Retrovizorul portabil numit Velocchio: exact instrumentul care le lipsea ciclistilor! Acest retrovizor care se tine direct pe mana, se detaseaza automat in caz de soc si este echipat cu un claxon.

2. O alta inventie bizara ar fi dusul pliabil! Ai o baie foarte mica? Nicio problema! In prezent exista o cabina de dus plianta care iti permite sa castigi mult spatiu. Designul lui ingenios permite in plus si colorituri diverse!
3. Si in domeniul locomotiei exista inovatii destul de interesante. De exemplu recent s-a inventat bicicleta pneumatica! Numele inventatorului este Michel Letellier si se pare ca sistemul pneumatic si hidraulic folosit faciliteaza in mod insemnat pedalarea! Aceasta bicicleta e facuta special pentru a urca dealul de exemplu, fara sa rasufli din greu!

4. Vrei o umbrela originala pe timp de ploaie? Acum s-a inventat o umbrela reutilizabila si reciclabila, dintr-un material gen carton vopsit. Poti sa vezi si in imaginea de mai jos cum arata aceasta umbrela care parca seamana cu un dosar tipic pentru un om de afaceri ocupat! Este intr-adevar mai putin sic decat o umbrela englezeasca dar mult mai practica!
5. Balansoarul ergonomic: Acest balansoar de secol XXI este dotat cu o forma ergonomica, curbata si reversibila. Cadrul sau este demontabil si securizat impotriva socurilor.
6. Cutitul pentru prajituri
Aceasta inventie e folositoare in sensul ca evita certurile pe cea mai mare bucata de prajitura. La un salon de inventii din 2010, delegatia Taiwanului este cea care a prezentat acest cutit ajustabil. El are capacitatea de a decupa portii perfect identice din desertul mult poftit!

7. O alta inventie foarte amuzanta ar fi dispozitivul destinat strangerii materiilor fecale ale animalelor din locurile publice. Acesta este prevazut cu un Smart Card care ramane blocat atata timp cat ustensilele nu sunt puse la locul lor!
 8. Vrei sa ai ochi la spate? De acum exista o oglinda la 360 % care te va ajuta sa iti observi toate aspectele infatisarii tale, din orice unghi posibil!
Denis Thevenin este cel care a inventat aceasta oglinda originala, unica in lume. Aceasta `multi-oglinda` mizeaza pe un joc subtil al reflexiilor. O inventie cu adevarat ingenioasa, dar mai degraba rezervata unor bai foooarte spatioase, nu-i asa?

9. USB sub forma de carte de credit! Luand forma unei carti de credit, acest USB al lui Yves Andre se strecoara in orice caz foarte usor in portofel si este mereu la indemana!

10. WC-ul cu brate! Aceasta inventie permite adultilor care sunt in cautarea confortului in orice situatie dar si copiilor nazdravani. Daca vrei sa nu atingi deloc WC-ul cu mainile si sa fii 100 % igienic, aceasta inventie ar fi o idee buna, mai ales ca cele doua brate atasate sunt independente si pot fi miscate. 

LE: Special pt Annemarie:

2 comentarii:

Anonim spunea...

As fi vrut sa vad niste poze cu WC-ul ala cu brate. :))

Butterfree spunea...

@ Annemarie: gata! nu e ce te asteptai, nu?