duminică, mai 9

Ziua tatalui

Ziua tatalui va fi sarbatorita anul acesta in premiera in Romania. A doua duminica din luna mai (9 mai 2010) a devenit oficial sarbatoare legala dedicata taticilor conform Legii nr. 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei si a Zilei Tatalui. 
Ziua Tatălui şi Ziua Mamei au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o iniţiativă a Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu şi Liana Dumitrescu. Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută şi aprobată în Camera Deputaţilor iar astfel începând din mai 2010 va fi sărbătorită oficial pentru prima dată în România.
Conform acestei legi ziua tatălui se va sărbători in a doua duminică a lunii mai. Tot cu aceeaşi ocazie s-a legiferat sărbătorirea Zilei Mamei în prima duminică a lunii mai. Rolul acestei iniţiative este acela de a sublinia importanţa fiecăria dintre cei doi părinţi în viaţa de familie şi în universul copilului.
România era printre puţinele state care până în anul 2009 nu au avut o astfel de tradiţie a sărbătorii zilei tatălui.
Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiţie bine conturată în jurul unei date anume. Ziua tatălui se sărbătoreşte în Statele Unite ale Americii în a treia duminică din luna iunie iar în Noua Zeelandă în prima duminică din luna septembrie.
Sursa: Wikipedia

La Multi Ani, Tati!

Niciun comentariu: