joi, iunie 24

Jos Cenzura!

Conform lui Base, presa reprezinta un pericol pentru siguranta nationala, citez: "In zona apararii si securitatii nationale, riscul este definit drept probabilitatea de a se produce o paguba semnificativa la adresa intereselor, valorilor sau obiectivelor nationale de securitate. In contextul acestei strategii, amenintarile sunt factori cu origine externa prin care sunt afectate grav interesele, valorile si obiectivele nationale de securitate.
Factorii din interiorul societatii care potenteaza actiunea amenintarilor sunt denumite vulnerabilitati. Scopul Strategiei nationale de aparare este de a asigura un management modern si eficent al riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatiilor, urmarind, intr-o prima faza, inventarierea, prevenirea sau reducerea lor si, ulterior, combaterea acestora"
In opinia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, campaniile de presa facute "la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora" constituie una dintre vulnerabilitatile Romaniei, motiv pentru care acest aspect a fost inclus in Strategia Nationala de Aparare a Tarii, adoptata marti si trimisa miercuri la Parlament.

Intrebarea mea de baza e cum combate presa? Taie toate libertăţile jurnaliştilor, ne întoarcem din nou la cenzura şi comunism? Eu sunt printre oamenii care cred ca cenzura comunista nu a funcţionat, sau a funcţionat, dacă vreţi exact în sens invers. Adică: era o carte interzisa de regim, ea era citita pe ascuns de peste 50% din populaţia României! Ceea ce vrea Base sa facă va duce la apariţia unei prese libere, underground, undeva la limita dintre legalitate şi infracţionalitate pentru ca oricum ai încerca nu ai nici o şansă sa îngrădeşti modul de a gîndi al oamenilor. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ai inca o leapsa pe blogul meu. :)
Sper sa-ti placa.