marți, iunie 22

Diaconescu retinut!

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul de emisiuni, Doru Parv, au fost retinuti in aceasta dimineata pentru 24 de ore, scrie Agerpres. 
Procurorii DNA sustin ca Dan Diaconescu ar fi primit 30.000 de euro si 4.200 de lei de la primarul comunei aradene Zarand, Ioan Mot, pentru a nu difuza un material compromiattor despre averea acestuia.
La ora 15:00, cei doi vor fi dusi la Judecatoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Dan Diaconescu, a iesit, in aceasta dimineata, din sediul DNA, cu catuse la maini. "Am fost tras pe sfoara. Sunt primul ziarist din Romania arestat pentru un promo", a spus Dan Diaconescu la iesire din DNA. El a fost dus in arestul de la Cercetari Penale, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA.
Unul dintre avocatii din dosar a afirmat ca ordonanta de retinere a fost emisa de procurori la ora 06.00. Dan Diaconescu, a fost audiat de procurorii DNA timp de aproximativ 15 ore.
Doru Parv, acuzat de complicitate la santaj, a fost adus la DNA in noaptea de luni spre marti pentru a fi audiat in dosarul in care este anchetat si Dan Diaconescu.
Cei doi urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva, a spus unul dintre avocati, azi-dimineata, el sustinand ca tinta acestui dosar este Dan Diaconescu.
Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, ieri, ca patronul OTV este acuzat de procurorii DNA de santaj si amenintare. Potrivit acestuia, lui Dan Diaconescu i s-a adus la cunostinta ca a fost pus sub invinuire. Avocatul a mai precizat ca procurorii nu au nicio proba in afara unui "promo" inainte de o emisiune din iulie 2009.
 Stirea integral aici
 

Niciun comentariu: