joi, aprilie 15

funny stuff all over the world

Noaptea Ridichilor (Noche de Rabanos)

Are loc anual la Oaxaca, Mexic, ]n perioada 23 - 24 decembrie. Este un festival culinar la care exponatele nu sunt mâncate. Festivalul îşi are originile în secolul XVI când călugării spanioli au dus rădăcina comestibilă în noile colonii. Pentru a capta atenţia clienţilor, vânzătorii au sculptat forme interesante din ridichi. Tradiţia a continuat de-a lungul secolelor şi a devenit festival oficial în 1987.

Festivalul anual al testiculelor


Are loc în SUA, în Clinton, Montana, în perioada 29 iulie - 2 august. Numele mai pompos al festivalului este Rocky Mountain Oyster Festival, însă evenimentul este dedicat consumului de testicule de taur gătite în diverse moduri. Unul dintre cele mai importante momente ale festivalului este Bullshit Bingo, în cadrul căruia persoana care ghiceşte locul exact unde va defeca o vacă, va câştiga 100 de dolari.

Campionatul Mondial de Tir cu Mazăre

Are loc pe 11 iulie în Witcham, Cambridgeshire, Marea Britanie. Competiţia a fost pentru prima data organizată în 1971 în scopul de a strânge fonduri pentru întreţinerea clădirii primăriei.

Cursa Clătitelor

Are loc la Olney, în Anglia de Ziua Clătitei sau Fat Tuesday. La 11:55 localnicele, îmbrăcate ca nişte gospodine tradiţionale, se adună şi aleargă 400 de metri purtând o tigaie. Cursa datează din 1445.

Zilele Salatei


Are loc în Yuma, Arizona, în ianuarie. Yuma este cunoscută drept Capitala mondială a salatei de iarnă. Evenimentele importante ale festivalului sunt sculpturile din salată, bowling-ul cu varză, concursul de gătit cu salată de casă şi "Cea mai mare salată din lume".

de la realitatea.

Niciun comentariu: