duminică, martie 20

Meserii Murdare

Clasificarea Ocupatiilor din Romania, publicata pe site-ul ministerului muncii cuprinde  meseriile pe care angajatorii le pot trece în cărţile de muncă ale lucrătorilor. In aceasta clasificare regăsim:  
aglomeratorist” - se ocupa cu impingerea calatorilor in tramvaie si autobuze, dimineata si la orele de varf pentru a se putea folosi spatiul existent in proportie de 250%
blocator - deblocator” - primul se ocupa cu blocarea intersectiilor prin parcatul total  aiurea(a se vedea desteptul care a parcat pe liniile de tramvai), sau incadrearea pe banda de stanga in momentul in care el doreste sa vireze la dreapta; deblocatorul repara ce a stricat primul si restaureaza ordinea in circulatie
scuturător” - se foloseste in toaletele restaurantelor de lux si se ocupa cu scuturatul  obiectului muncii si reintrodusul lui in pantalonul apartinatorului.
vestitor” - i se mai zice si ghiocel, vesteste venirea primaverii
valorificator de glande" - pai cum? glandele nu mai au nici o valoare, cineva trebuie sa se ocupe de evaluarea lor si comercializarea dupa standardele pietei.
agent conducător câini de serviciu” - cainii de serviciu au nevoi specifice, cum ar putea ei sa deserveasca cetateanul fara un conducator?  Cunoscut si sub denumirea de seful haitei, acesta ii pune la locul lor pe latratorii mai mici si are grija ca fiecare catel sa-si desfasoare activitatea conform fisei postului
"agent salvare aero- portuare şi instalanţii de stins incendii”- si instalatiile de stins incendii din porturi si aeroporturi au nevoie de un salvator care sa le scoata din situatii jenante si sa le mute din calea focului nimicitor atunci cand e cazul.
"Cap de masă"- de acum nu veti mai avea probleme cu asezarea invitatilor la masa, nu se va mai plange nimeni ca nu vrea loc in capul mesei si nici nu veti mai avea spatii goale intre meseni.

Niciun comentariu: