miercuri, septembrie 1

Stiati ca?

Stiati ca...
...prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medicis, pentru ca a fost convinsa de astrologi si prezicatori ca tutunul ii va revigora tenul?

Stiati ca...
...creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte?

Stiati ca...
...gazele dintr-o pata solara sunt cu 1650 grade Celsius mai reci decat zonele inconjuratoare de pe Soare, ceea ce este o diferenta mica, daca tinem cont ca in centru Soarele ajunge la 15 milioane de grade Celsius?
Stiati ca...
...savantii rusi au descoperit, in Siberia, o salamandra cuprinsa intr-o platosa de gheata in urma cu 70 de ani, care, dupa topirea ghetii, a revenit la viata?
Stiati ca...
...fiecare persoana are o amprenta unica a limbii, asa cum sunt si cele ale degetelor?
Stiati ca...
...o vioara fabricata de Guarneri del Gesu in 1742 si care i-a apartinut lui Yehudi Menuhin a fost vanduta unui colectionar anonim in Elvetia, pe 29 octombrie 1999, pentru aproximativ 1,25 milioane de dolari?
Stiati ca...
...daca rata actuala de crestere a populatiei se mentine, peste 1500 de ani masa totala a corpurilor umane o va egala pe cea a Pamantului?
Stiati ca...
...toti bebelusii se nasc cu ochii albastri, dar dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba, majoritatea oamenilor ajungand pana la urma sa aiba ochi de alta culoare?
Stiati ca...
...feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul in care doi oameni sunt indragostiti, iar aceeasi substanta se gaseste si in ciocolata?

Stiati ca...
...exista o specie de musca, Cephenomia, al carei zbor depaseste viteza sunetului,
atingand 1300 de km/h ?

Niciun comentariu: