joi, aprilie 2

dictionar de mitocanie urbana

„Băi, vino să vezi ce accident tare!”
Poate la fel de grav ca accidentul - în urma căruia, după o noapte de chin, una dintre victime a decedat, iar cealaltă se află în stare critică la spital - este „spectacolul” pe care l-au dat românii adunaţi în faţa morţii, ca la circ.

Imuni la suferinţa victimelor care se zbăteau între viaţă şi moarte, în aşteptarea Salvării, zecile de bucureşteni s-au întrecut în cinism şi în numărul de imagini captate pe telefoanele mobile. Spectatorii de ocazie şi-au petrecut seara comentând imaginile „ca din filme” - pe care unii le-au văzut pe viu, alţii, mai întârziaţi, doar şi le-au imaginat, din poveştile martorilor: „S-a dat de trei ori peste cap, ca la scamatorii!”. „Ba de cinci ori, eram aici, am văzut exact!”

Femei ieşite în stradă în capot se călcau în picioare la uşa ambulanţei SMURD. Un pompier încerca să-i apere pe paramedici de capetele care se zgâiau pe geamurile Salvării. „Geme, da’ cum geme!!! Am văzut-o, e tânără, săraca!”, se lăuda o bucureşteancă la vreo 40 de ani, trăgând cu foc dintr-o ţigară slim.

„Băi, vino să vezi ce accident mişto! Băi, mânca-ţi-aş, s-a urcat unu’ pe refugiu’ de la tramvai! Hai mai repede, că pierzi toată şmecheria!”, ţipa un tânăr în telefonul mobil. În cealaltă mână ţinea o shaorma proaspătă, cu carne aburindă şi sos de usturoi, cât pentru toată gloata adunată. Doi paşi mai încolo, un poliţist se certa cu şoferul unui jeep. „Daţi-vă, domnule, că aţi blocat Salvarea! E cu rănitul înăuntru!” Numai nu s-a pus poliţistul în genunchi până ce şoferul BMW-ului (B-87-WXC) s-a decis că e, totuşi, cazul să elibereze drumul.

... eu nu pot sa comentez asa ceva... mi se pare mai mult decat pot eu duce... comentati voi...

5 comentarii:

alexandru pletea spunea...

handicapati , cacanari , bulangii , moldoveni , tzigani jegosi , dilimandrosi liberi pe strada , doar la noi gasesti

Ether spunea...

Trist dar adevarat, asta e tara in care traim. In astfel de situatii, majoritatea nu ar sari sa dea o mina de ajutor victimelor, ar sta si casca gura ca niste timpiti care au impresia ca i-a binecuvintat Dumnezeu c-un film ce se turneaza in fata lor si uite-asa, au scapat de plata biletului la cinema-ul din mall.

Desigur, nu trebuie sa generalizam. Am vazut si destule accidente in care martorii ajutau la salvarea victimelor cot la cot cu medicii de la S.M.UR.D.

Gabriel Gheorghiu spunea...

Am citit... si tac. Alex, n-ar fi trebuit sa folosesti limbajul ala. Se integreaza prea bine in formatul articolului. Din pacate...

Andrei spunea...

mnda stiti vorba aia ``traim in Romania si asta ne ocupa ot timpul.."

Anonim spunea...

alex mi se pare ori un cocalar oei un baiat de bani gata dar mai ales un needucat de tu judeci da nu cunosti shi apopo esti un urat! stii unii ar zice k nu pot spune k esti urat fiindca nu te-am vazut da nici tu nu stii cat de prosti is moldovenii sau tiganii deci la adresa ta pot spune k ai 2 ani jumate din jumatatea sfertului unui creier normal shi puti nu te-am mirosit da am acest drept deoarece shi tu faci asta sconks paros cred k fetele te scupa intre ochi can' te vad eu asa as face blondule