vineri, martie 6

si ce, io nu stiu sa fac gogosi?

aseara aveam pofta de gogosi... si m-a lovit geniala idee... si ce, io nu stiu sa fac gogosi?... adevarul e ca nu am mai facut niciodata gogosi... deci... cautat reteta pe net... sunat mama, intrebat: de ce nu pot sa folosesc eu praf de copt in loc de drojdie? raspuns: n-am facut niciodata cu praf de copt dar tu poti sa incerci. am cantarit eu care erau sansele sa-mi iasa o reteta facuta prima data daca inlocuiesc ingredientul principal... rezultat= 0... prin urmare, du-te la magazin injurand de tot neamul (ploua si in fata magazinului se face mlastina cand ploua)... in fine, acum avea drojdie, si adidasi plini de noroi, si ma apuc de gogosi... in reteta scria:"faceti un aluat elastic care nu se lipeste de mana" rezultat= un aluat foarte elastic care s-a lipit de mana, nas, urechi, par, pantaloni si masa... asta e, nu se poate sa iasa toate din prina, si am adaugat faina... slava domnului nu s-a mai lipit, si l-am lasat sa creasca... dupa ce a crescut si-a recapatat lipiciul... am pudrat masa cu juma de pachet de faina(sa fiu eu sigura ca nu se mai lipeste)... in reteta:"intindeti o foaie de 2 cm grosime"... baga-mi-as, n-am sucitor... idee: foloseste un pahar... rezultat: faina peste tot dar aluatul avea o grosime excelenta... in fine, bucataria arata ca dupa razboi dar gogosile minunat...
Avertisment: se prajesc extrem de repede in baie de ulei. daca sunt negre inseamna ca sunt arse chiar daca nu ai reusit sa le intorci, daca sunt crem, sunt nefacute... culoarea tre sa fie just right...

Niciun comentariu: